Oliehoorn

Bakkeveen beweegt op 16 september 2017 tijdens de 5e Giant Survival Run maar ook op Bourgondisch Beetsterzwaag wil een van onze sponsors, Oliehoorn, u uitnodigen om een aantal van haar producten te proeven.  

Oliehoorn heeft begin dit jaar een nieuwe tomatenketchup op de markt gebracht, gemaakt van verse Hollandse tomaten maar met een nieuw duurzaam concept. Wim Dijk, de man achter Oliehoorn, vertelt: ‘De tomatentelers bleven zitten met goede, overrijpe of licht beschadigde tomaten, maar ook bijvoorbeeld trostomaten waarvan er voor supermarkten te veel aan één stengel zitten. Niet geschikt voor de verkoop, maar prima om ketchup van te maken.’

De Hollandse telers, verenigd in Greenblend, leveren de gecrushte en gepasteuriseerde tomaten, waarvan Oliehoorn een Oerhollandsche Tomatenketchup van produceert. ‘Het is een heerlijk frisse ketchup met soms een pitje of velletje, Het is een authentiek, regionaal product. Door afgekeurde tomaten te gebruiken gaan we voedselverspilling tegen en omdat er minder suiker in zit, is het ook nog gezonder’ aldus Wim Dijk.

Tijdens Bourgondisch Beetsterzwaag wat plaats vindt op 9 en 10 september is een limited edition van de Ketchup en de welbekende Brander mayonaise te proeven en te kopen.

Informatie:

Oliehoorn B.V.
De Compagnie 21
1689 AG Zwaag (Hoorn) 
Tel: +31 (0)229 244 660 

www.oliehoorn.nl